Обвиниха петима за разпространение на наркотици в „Слънчев бряг“

10:18, 05 сеп 19 25 1994 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на пет лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в к.к. „Слънчев бряг“

Трима от тях са били задържани на 3 септември при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП на територията на Пловдив, Кърджали и „Слънчев бряг“.

Четвъртият обвинен за участие в групата изтърпява наказание в затвора за друго престъпление, а петият е задържан в следствения арест във Варна – също по обвинение за друго престъпно деяние.

Спецакцията в столичния квартал „Христо Ботев” е заради незаконна лихварска дейност

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е била сформирана в началото на годината и е разпространявала в курортния комплекс различни по вид наркотици, предимно марихуана и екстази.

По време на полицейската операция по задържането на участниците в автомобил на единия от тях са намерени и иззети 300 г наркотици. По досъдебното производство са събрани са множество други доказателства, установено е, че при задържането на единия от обвиняемите, в тоалетната в жилището му е бил изсипан найлонов плик с хапчета екстази.

Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд на тримата задържани за участие в групата да бъдат наложени най-тежките мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама