Диана Ковачева положи клетва като омбудсман

11:06, 05 сеп 19 / Политика 25 2203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Диана Ковачева положи клетва като омбудсман до избора на нов обществен защитник.

Встъпването й в длъжност се наложи след като досегашният омбудсман Мая Манолова подаде оставка, за да се включи в кметската надпревара за София, съобщи Фокус. 

По закон до избора на нов омбудсман заместникът й трябва да изпълнява тази длъжност. Именно Диана Ковачева е заместник-омбудсман от началото на 2016 г.

Ангажирам се с това моя основна грижа да бъдат правата и свободите на гражданите", каза Ковачева. По думите й дневният ред на институцията ще се определя от хората и от техните проблеми. Тя увери, че омбудсманът ще е там, където са проблемите на гражданите, където има нарушени права и с всичките си сили ще отстоява принципа, че всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.

Диана Ковачева поема поста омбудсман до избирането на нов

Ковачева отбеляза, че разчита на сътрудничеството на всички институции.

Диана Ковачева е правосъден министър в периода 2011-2013 г. и дългогодишен изпълнителен директор на националното представителство на Transparency International в България. Работи като научен сътрудник в Института за правни науки, БАН и е преподавател в Юридическия факултет на УНСС. Завършила е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Магистър по право на Европейския съюз и съдебна система, Университет Нанси II, Франция. Доцент – доктор по международно право и международни отношения. Автор на редица статии и монографии в сферата на международното право. Носител е на ордена на Британската империя на Нейно величество Кралица Елизабет II. Владее английски, френски и руски език.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама