104 години след потъването си „Титаник“ продължава да очарова хората по цял свят и това не е само заради мащаба на трагедията. Историята на „Титаник“ е история на героизъм и благородство на Стария свят, но и история за класовите разлики. Вижте менюто за хранене от първа, втора и трета класа.
Както може да се очаква, първокласното обедно меню е пълно с деликатеси като печено говеждо месо, котлети на грил с овнешко месо и пилешко, дори хартията била луксозна.
Изборът за официалния обяд е филе на грил; яйца по бенедиктински; пиле а‘ла Мериленд; говеждо месо със зеленчуци; кнедли. Имало отделен бюфет и специално меню с различни видове сирена.
В менюто за пътници втора класа определено са доста по-ниски, но все пак са пълни с вкусотии, като печена пикша (вид риба); пролетно агнешко в ментов сос и печена пуйка в сос от червени боровинк, а за десерт пудинг от сливи. И нещо наречено винено желе, което било впечатляващо.
Менюто на третата класа далеч не е същото, сервирала се каша за закуска, обяд и вечеря. Различни видове каши, но все пак каши - оризова супа, варени картофи.
Добави коментар