Задържаните по случая "Негован" остават в ареста

12:10, 05 сеп 19 25 2577 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задържаните извършители за предумишленото убийство на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна остават за постоянно в ареста. Решението е на Софийския апелативен съд, който се произнесе по мярката на Георги Начев и Пламен Шляпашки.

39-годишният Шляпашки и 44-годишният Нанчев са криминално проявени, Шляпашки дори е осъждан. Двамата мъже направиха пълни самопризнания за жестокото двойно убийство.

Случаят „Негован“: Етикетът на бидоните издал извършителите

Повдигнатото им обвинение е за предумишлено убийство с користна цел. Смята се, че мотивът за престъплението е финансов. Ако вината им се докаже, ги очаква затвор до 20 години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“.

В хода на разследването в домовете на двамата бяха намерени златни накити, принадлежали на жертвите.

Двамата са застреляли възрастното семейство в дома им в София, след което са укрили телата и са се върнали да прикрият следите на престъплението. Деянието е извършено предумишлено, като преди осъществяването му те са взели решение за начина и средствата за извършването му. Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута, собственост на жетвите. След осъществяването му извършителите са разчленили телата, поставили в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем в землището на село Негован. Тленните останки на жертвите бяха открити дни по-късно случайно от граждани в близост до водоема.

В съдебната зала стана ясно, че етикетите на бидоните, в които обвиняемите са транспортирали разчленените тела на жертвите, всъщност ги е издало. По тях разследващите са установили магазина, от който бидоните са закупени, а след разпити на собственика и продавачите е установена и датата. След прегледа на видеокамерите двамата обвиняеми са идентифицирани по регистрационните номера на джипа на Шляпашки, с който са дошли в магазина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама