ГЕРБ: Трябва да има съкратено съдебно следствие, но без облекчаване на наказанията

12:27, 05 сеп 19 / Политика 25 2174 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ПГ на ГЕРБ внася промени в Наказателния кодекс, свързани със съкратеното съдебно следствие и обществените очаквания, съобщи „Фокус“.  Промените целят да се запази съкратеното съдебно следствие, но и да отговори на обществените очаквания за наказание при причиняване на смърт и тежка телесна повреда.

"Трябва да има съкратено съдебно разследване, но да не се прилага облекчаването на размера и вида на наказанието за умишлените престъпления“, коментира министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

"Законопроектът, който представиха колегите е разработен от Съвета по законодателство в Министерство на правосъдието. Постарали сме се да предложим алтернативно решение на тези, които досега са внесени като законодателни предложения в два законопроекта", поясни той. 

Адвокат Марковски: За извършителите на убийства не трябва да има съкратено производство

"Касае се за това в тежки случаи, когато умишлено са нанесени телесна повреда, убийство, блудство и изнасилване, да не може да се прилага облекчаването на размера и вида на наказанието, както е в общия случай", поясни Кирилов.

„Правителството, предходните министри на правосъдието и аз също съм поемал ангажимент пред вас декември месец да завърши работата за нова концепция за наказателна политика. Ние изтеглихме този проблем напред във времето, за да може да отговорим на обществените очаквания и на обществената реакция“, поясни той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама