Петков: Трябва да се изгонят авторите на декларацията от МВнР за руската изложба

13:00, 05 сеп 19 / Политика 25 2570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трябва да бъдат изгонени авторите на декларацията от Външно министерство по повод изложбата за Втората световна война в Руското посолство. Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков, цитиран от „Фокус“.

Според него е недопустимо една държава да се меси в това какво се случва в друга държава, каквото е Руското посолство. "Това не е позицията на цялото министерство на външните работи, а на министъра и на нейните близки“, заяви той.

Декларацията блести с неграмотност и е пълна с правописни грешки", каза Петков и като пример посочи, че Източна и Централна Европа са били написани с малки букви.

МВнР несъгласно, че СССР е „освободил“ Източна Европа от нацизма

"Авторите трябва да бъдат изгонени от държавната администрация. Подобно писмо има съвсем различен ефект от очаквания и само възбуди интерес към изложба, за която досега никой не е знаел. Не е работа на Външното министерство да оценява каква изложба се организира на територията на чужда страна, каквото в посолството", отбеляза той. 

Руско посолство: Разочаровани сме, че българското МВнР прави изявление преди да се запознае с експозицията ни

Той иска да знае дали тази декларация е позицията на цялото правителство или лично на премиера. Според него подобно поведение води до тежки икономически последствия за страната. „България се държи като мек спусък срещу Русия, за да може Европа да оказва натиск върху страната", заяви още Петков. "Може обаче да се случи така, че ако Русия се заинати от първи януари ние, т.е. цяла Европа да останем без газ", допълни още Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама