Цвета Караянчева ще участва в тържественото честване на Съединението в Пловдив

07:40, 06 сеп 19 25 2584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители ще участват в тържественото честване в Пловдив по повод 134-ата годишнина от Съединението на България и празника на града на 6 септември 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Тя ще присъства на тържествената заря-проверка в 20.30 часа на пл. „Съединение”.

Преди това Караянчева ще открие 17-ото издание на Международния панаир на традиционните занаяти в Етнографски музей на открито „Етър“ – Габрово в 11.00 часа. Форумът е организиран от Министерството на културата, Община Габрово и Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“.

Международният панаир на занаятите се провежда под почетния патронаж на председателя на Народното събрание. В тазгодишното издание ще вземат участие повече от 60 майстори от Унгария, Естония, Косово, Индия, Литва, Сърбия, Алжир, Русия, Иран, Румъния, Украйна, Република Южна Африка и България. Ще се включат представители от Мрежата на Творческите градове на ЮНЕСКО, които до този момент не са присъствали на събитието – Флорианополис (Бразилия), Асуан (Египет) и Уейфанг (Китай). За първи път в историята на Панаира своя продукция ще представят винарски изби и производители на различни деликатеси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама