Хакери удариха Австрийската народна партия

14:57, 05 сеп 19 / Свят 25 2084 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Консервативната Австрийска народна партия е станала жертва на голяма хакерска атака в навечерието на предсрочните парламентарни избори този месец, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Според компания за киберзащита, наета от партията, някой е използвал акаунта на привилегирован потребител, за да извлече голямо количество вътрешни данни.

Лидерът на партията Себастиан Курц, който разчита да се върне на канцлерския пост след изборите на 29-ти септември, каза, че това е първата и най-голяма политическа кибератака в Австрия.

Бившият канцлер социалдемократ Кристиан Керн беше атакуван по време на предишните изори през 2017 г. с изтекли имейли от неговия предизборен щаб, което накърни имиджа му.

Народната партия е открила проникването в нейните данни след като списание "Фалтер" публикува тази седмица информация за предполагаеми усилия на партията да скрие прекомерни разходи за предизборната кампания. Публикацията се базираше на изтекли партийни финансови документи. Консерваторите отрекоха твърденията и се заканиха да предприемат съдебни действия срещу списанието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама