"Pain and Glory" на Педро Алмодовар ще се състезава за "Оскар"

17:20, 05 сеп 19 / Любопитно 25 2828 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Испанската филмова академия обяви, че е избрала последната драма "Pain and Glory" на ветерана режисьор Педро Алмодовар, която да представя страната на Оскарите. Той ще се състезава с други международни участия за номинация за най-добър чуждоезичен игрален филм.

Филмът е полуавтобиографичен разказ с участието на Пенелопе Крус и Антонио Бандерас, разказва за застаряващ испански режисьор, мъчен от физическа и психическа нестабилност, който се връща към детските си спомени. 

Петте номинации в категорията за най-добър чуждоезичен филм ще бъдат обявени на 13 януари. 92-ата церемония на Академията ще се проведе на 9 февруари 2020 г.

Алмодовар, който миналия месец спечели наградата „Златен лъв“ за цялостно творчество на филмовия фестивал във Венеция, вече има два Оскара - за най-добър чуждоезичен филм за „Всичко за майка ми“ през 2000 г. и за най-добър оригинален сценарий за „Говори с нея“ през 2003 г.

69-годишният режисьор има 21 игрални филма, между които "Жени на ръба на нервна криза", "Вържи ме! Вържи ме!" и "Високи токчета".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама