Нинова: Да се обединим за чистота и истина в отразяването на политическия и обществен живот

11:25, 07 сеп 19 / Политика 25 2576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преди повече от половин година забраних представители на агенция ПИК да бъдат канени на наши събития и да бъдат допускани на пресконференции в сградата на централата на "Позитано"20. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от партията.

Опитваха се да нахълтат с крясъци и обиди. Не им се получи. Направиха подвижно студио пред централата. Не им се получи. Обвиниха ме, че потискам свободата на словото. Да, потисках, но не свободата на словото, а пошлостта, лъжата и задкулисието. Изляха се тонове помия срещу БСП и нейни представители. Издържахме и това”, коментира Нинова.

Днес е денят

„Призовавам другите партии да направят същото. Не става дума просто да заклеймим един жълт сайт. Става дума за нещо много по-голямо - граждани, журналисти, медии и политици да се обединим за чистота и истина в отразяването на политическия и обществен живот, но само с обръщения няма да стане”, призова тя.

„Ако има нещо, в което Недялко Недялков е прав, това са думите му- “съдете ме”. Преди месец заедно с още четирима колеги наехме адвокат, предоставихме му материалите, в които ПИК отвратително лъже за нас и му възложихме да заведе дело от наше име. Да, ще бъде бавно, ще отнеме време, но това е единственият начин в правова държава да има ред и всеки да носи отговорност за делата си, а следващият да се замисли какво прави”, посочи Корнелия Нинова.

Не спирайте само до декларации. Съдете ги. Съжалявам, че нито един от управляващите и силните на деня няма да го направи. Просто тях ПИК не ги закача”, заяви лидерът на БСП.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама