Мария Захарова призова страните от Г-7 да обърнат внимание на задържаните в САЩ руски граждани

17:36, 07 сеп 19 / Свят 25 2707 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова се надява посланиците на Г-7 да обърнат внимание на съдбата на руснаците, намиращи се в американските затвори, включително Виктор Бут, Мария Бутина и Константин Ярошенко, цитира думите й TACC.

По-рано посланиците на страните от Г-7 приветстваха завръщането на задържаните в Украйна като част от споразумение с Руската федерация и изразиха надежда, че останалите ще бъдат освободени скоро, предаде "Фокус". 

"Уважаеми господа, посланици", написа Захарова на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“, "подкрепяме вашата надежда и очакваме Бутина, Ярошенко, Бут и много други, които продължават да бъдат държани от американските власти."

В събота следобед самолет на специалния летателен отряд „Русия“ кацна във Внуково с руски граждани, освободени като част от размяната. Приблизително по същото време украинският специален самолет се приземи на летището в Киев. Според Татяна Москалкова, комисар по правата на човека в Руската федерация, обменът се е състоял по формулата "35 срещу 35".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама