Британският министър на труда подаде оставка

07:29, 08 сеп 19 / Свят 25 3295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският министър на труда и пенсиите Амбър Ръд напусна поста си и Консервативната партия поради разногласия с премиера Борис Джонсън, пише "Таймс", цитиран от БГНЕС.

Амбър Ръд обяви, че подава оставка от кабинета и напуска Консервативната партия заради „чистката“, която извърши в партията Борис Джонсън и неговия „неуспех“ да постигне сделка с ЕС. Министърът на труда и пенсиите се отказва, защото няма доказателства, че Джонсън наистина търси сделка с Европейския съюз, въпреки твърденията, че това е неговият приоритет.

Братът на Борис Джонсън подаде оставка като зам.-министър

Тя атакува решението на премиера да изгони 21 ветерани на торите миналата седмица - включително бившите министри Кен Кларк и Филип Хамънд и внукът на Чърчил сър Никълъс Соумс. Той го определи като "нападение срещу приличието и демокрацията". Ръд обеща да се бори на следващите избори като „независим консерватор“ .

Оставката на Ръд, един от най-близките лични приятели на Джонсън в кабинета, ще бъде нов удар за премиера само 47 дни след неговото встъпване в длъжност. То идва само седмица след решението на брат му Джо да напусне правителството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама