91-годишен бургазлия печели златни медали по плуване

08:42, 08 сеп 19 / Любопитно 25 2950 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българин е готов да влезе в книгата за рекорди на Гинес, защото дори и на 91 години продължава да печели медали по плуване. Танчо Тенев изуми състезатели и жури от цял свят, защото беше най-възрастният участник на световното по плуване за ветерани в Корея и се върна с медали в две дисциплини, съобщи bTV.

Още на 8-годишна възраст Танчо Тенев забравя всичките си страхове и се гмурка в дълбините на живота. Обещава си, че с усмивка винаги ще преследва границите на своите възможности и ще побеждава всеки път, когато някой се осъмни, че невъзможното съществува. Жаждата му за живот го награждава с вечна младост на сърцето и духа. Свидетелство за това остават стотиците медали, които и до днес 91-годишният плувец продължава да печели.

Изобретиха очила за плуване с добавена реалност

През 2018-та година от европейското първенство в Словения се завръща  триумфално с медали на 50 метра свободен стил и на 50 метра бруст.

Само преди месец става и световен шампион в две дисциплини  - 50 метра плуване свободен стил и 5 метра кула скокове във вода.  Танчо е най-възрастният състезател в Международното състезание за ветерани по плуване FINA World Masters Championships, провело се в корейския град Куанджу.

Семейството на Танчо продължава да оставя следа в българския спорт в лицето и на децата му, които също имат успехи в плуването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама