Интерактивна онлайн платформа ще подготвя българските ученици

09:20, 08 сеп 19 25 3139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За старта на новата учебна година българските ученици вече ще могат да използват безплатно една от най-мащабните платформи за подготовка онлайн в света – Кан академия, съобщи bTV.

Учебните материали са разделени по предмети и са съобразени с програмите за обучение в България от 1 до 12 клас. През сайта на платформата, както и през мобилното приложение освен това са достъпни и много допълнителни материали.

КЗП започва проверки във връзка с новата учебна година

В платформата има видео уроци, статии, текстове, предизвикателства. При работата на всеки ученик се събират точки, аватари, значки, които насърчават процесите на обучение.

Децата си представят ученето с повече игри и виртуални учебници. Признават, че от учебниците е по-трудно да разберат материала. Родителите, пък, забелязват, че децата им запомнят по-бързо уроците.

В онлайн платформата учители и родители могат да създадат свой профил. Преподавателите могат да организират виртуални класове, както и да дават индивидуални съвети на всяко дете.

Не достигат 1000 учители за новата учебна година

Кан Академия е създаденa през 2006 г. от Салман Кан, американец от бангладешки и индийски произход. През 2010 г. Гугъл обявява дарение от 2 милиона долара, чрез които да се преведе основната библиотека от клипове на 10-те най-говорени езици по света.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама