„Воля“ ще представи кандидата си за кмет на София на 17 септември

09:34, 08 сеп 19 25 3391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Воля“ ще представи кандидата си за кмет на София на 17 септември. Това заяви лидерът на политическото движение Веселин Марешки, цитиран от Нова телевизия.  Според него партията му има шанс да се бори за балотаж в София.  

Той обясни, че сред структурите на партията има издигната кандидатура на Румен Радев и на Слави Трифонов. Никоя структура обаче не е издигнала кандидатурата на Мая Манолова. „Ние ги попитахме защо не подкрепят Манолова и те казаха, че тя също е от системата, която е създавала бедност и корупция в България”, обясни Марешки.

"Воля": Успехът на едно управление се измерва по джоба на българина

"Политическият сезон започна прекалено остро точно в момента, в който сме изтървали почти всички влакове. България трябва да търси максимален политически консенсус за подобряване на доходите на хората, за справяне с демографската криза, с проблемите в здравеопазването и образованието", смята лидерът на движението.

През седмицата “Воля“предложи на президента Румен Радев да участва в местния вот като се кандидатира за кмет. „Това, което отправихме към президента, съвсем добронамерено, е във връзка с това, че като президент са му орязани функциите, и ние му казваме, че най-прекият път към това да имаш възможност да покажеш качествата си е да се кандидатираш за кмет на София. Той се ползва с голям рейтинг в момента. Видяхте и Мая Манолова напусна своя пост като омбудсман. Няма нищо страшно за всеки един деен човек, който иска да покаже качествата си”, обясни Марешки.

"Воля" се регистрира в ЦИК за местните избори

Той заяви, че няма намерение да се кандидатира за кмет на Варна на предстоящите местни избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама