Банкомат изхвърли близо 10 000 евро на улица в Сплит след кражба

16:15, 08 сеп 19 / Свят 25 3399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хърватската полиция за една нощ събра близо 10 000 евро от улицата след грабеж на банкомат в близост до хърватската поща в Сплит, съобщава изданието Slobodna Dalmacija, цитирано от македонския вестник “Независен“.

Вестникът съобщава, че малко след полунощ крадецът е отстранил част от предния панел над екрана, свързан с вътрешните инсталации и дал указания на банкомата да подава пари. Той събрал значителна сума, без да знае, че е задействана аларма която е известила компетентната охранителна компания. Техният служител бързо пристигнал на мястото, приближи се до мъжа и го попита дали има нужда от помощ. Крадецът се объркал и не казал нищо, след което служителят по сигурността предположил, че става въпрос за непознат, който не е разбрал въпроса. Тогава крадецът избягал и банкоматът започнал да изхвърля пари на улицата, предава "Фокус".

Веднага са били повикани полицейски служители, които са събрали около 70 000 куни, или около 9 500 евро. Повече от 30 000 евро са били откраднати от банкомата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама