Съдийската колегия прави трети опит да освободи Методи Лалов

07:44, 09 сеп 19 25 2417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще направи трети опит да се произнесе по молбата на бившия председател на Софийския районен съд Методи Лалов да бъде освободен като магистрат. Първите два опита бяха през ваканционния август и се провалиха поради липса на кворум.

Лалов поиска да напусне системата на 1 август. Спазвайки задължителното едномесечно предизвестие, магистратът посочи като дата 2 септември, предаде БНР.

За разлика от членовете на Прокурорската колегия, които прекъснаха летните си отпуски, за да възстановят като прокурор бившия шеф на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, кадровиците от Съдийската не го направиха. Първият път в залата имаше едва четирима членове, а ден преди втората, определена от председателя на ВКС Лозан Панов, дата стана ясно, че кворум пак няма да бъде постигнат.

За днес предварително беше обявено, че този път съдебните кадровици ще успеят да се съберат, за да вземат решение по молбата на Методи Лалов, макар и седмица след пожеланата от него дата. Магистратът мотивира желанието си да напусне системата с липсата на реформи в нея и с убедеността си, че ще е по - полезен, ако влезе в политиката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама