Борисов: Ще имаме ресор в ЕК, който хем ще ни харесва, хем ще е достоен за България

11:43, 09 сеп 19 / Политика 25 3553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аз съм убеден, че ще имаме ресор, който хем ще ни хареса, хем е модерен, хем ще е и достоен за България и с поне три пъти по-голямо финансиране от досегашния. Това мога да кажа към днешна дата. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка със сътава на новата Европейска комисия, който трябва официално да бъде обявен утре.

По думиет му е грешно да се говори за разпределението на ресорите преди обявяването им, защото все някоа държава ще отреагира.

Преди дни се появи информация, че българският еврокомисар Мария Габриел, която досега отговаряше за рсесор "Дигитализация" ще получи ресор "Образование и култура" в новата ЕК. Припомяняме, че в началото на юли Борисов обяви, че е отказал поста на върховен представител на ЕС за външната политика и сигурност с мотива, че така страната ни ще загуби поста на еврокомисар в новата ЕК.

Борисов още веднъж заяви, че от уважение към председателя на ЕК при посещението ѝ у нас не е дадена възможност на медиите да задават въпроси, докао не бъде сглобен окончателно съставът на новата комисия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама