Папа Франциск приключва африканската си обиколка в Мавриций

12:30, 09 сеп 19 / Свят 25 2418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Папа Франциск пристигна на официално посещение в Мавриций - мултиетнически и туристически остров в Индийския океан. С това приключва африканската обиколка на Светия отец, който посети също Мозамбик и Мадагаскар - едни от най-бедните страни в света, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Хиляди хора се събраха пред паметника "Мария - царица небесна", където папа Франциск ще отслужи литургия и викаха от радост, когато самолетът му се приземи на международното летище на острова - събитие, предавано на живо по телевизията.

Във видеообръщение към жителите на Мавриций преди визитата си Светият отец, пламенен радетел на междурелигиозния диалог, отправи похвали към народа на Мавриций - "богат на различни културни и религиозни традиции".

"Това не е визита на папа Франциск за католиците, а за народа на Мавриций в цялото му религиозно многообразие", заяви кардинал Морис Пиа, епископ на Порт Луи.

Малката република е с население 1,3 млн. души, 52% от които изповядват хиндуизма. 30% от жителите на острова са християни, предимно католици и 18% - мюсюлмани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама