Плешивите мъже са по-атрактивни за жените

20:00, 09 сеп 19 / Любопитно 25 3677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плешивите мъже могат да бъдат по-мистериозни за жените от тези, които имат коса. Това твърдят изследователи от Университета в Пенсилвания доказват. За целите на изследването специалистите администрират три теста за студенти от мъжки и женски пол, в които те трябва да оценят образите на няколко мъже и да определят степента им на привлекателност, увереност и превъзходство.

От анализа на първия тест става ясно, че мъжете с бръснати глави са оценени като по-доминиращи от тези с коса.

Във второто изследване мъжете, чиято коса е била дигитално премахната от изображението, са сметнати за доминиращи, по-високи и по-силни от автентичната им природа. Този ефект се дължи до голяма степен на факта, че те се възприемат като хора, на които може да се гласува доверие и излъчват мъжественост, казват изследователите.

Трето проучване потвърждава тези резултати с нефотографски стимули и показва как мъжете, засегнати от естествен косопад, могат да подобрят външния си вид и да го унищожат съответно.

Затова те дават съвет към мъжете, вместо да харчат пари всяка година, опитвайки се да предотвратят загубата на коса, просто да обръснат главите си – тази визия има своите предимства.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама