Ремонт затваря тунел „Кричим” през нощта

19:30, 09 сеп 19 / Общество 25 2594 Topnovini
1

Ремонт затваря тунел „Кричим”. От 9 до 13 септември, от 22:00 до 6:00 часа сутринта, движението ще бъде спряно. Обходният маршрут е по пътя Пловдив-Асеновград-Смолян, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

На 11 септември, между 13:00 и 15:00 часа, ще се ограничи и преминаването по третокласния път Кричим-Михалково за извършването на взривни работи, свързани с разширяване на пътното платно. Обходният маршрут отново е по пътя Пловдив-Асеновград-Смолян.

Строителните дейности са част от рехабилитацията на пътя Михалково-Кричим. Това е участъкът от изхода на Кричим до яз. "Въча". 

Проектът е на стойност близо 23 млн. лв. По проекта се ремонтират 4 големи мостови съоръжения и тунелът "Кричим", който е с дължина 130 м. Тунелът е изграден през 1963 г., като оттогава досега не е ремонтиран.

Съоръжението ще бъде с нова хидроизолационна и дренажна система, пътна настилка, тротоари, енергоефективна осветителна система и други. По трасето на участъка се изграждат подпорни и укрепителни стени с различна височина, както и укрепване на откосите с високоякостни мрежи.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, припомнят от АПИ.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани