Фандъкова: За някои кандидати изборите не са състезание за София, а битка за власт

08:46, 10 сеп 19 25 4348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"В програмите на кандидатите за кмет на София фигурират приоритетите, по които ние вече работим и искаме да доразвиваме през следващите години. Един от тях е дигитализацията. Поканила съм IT специалисти, които да направят така, че работата на общината да бъде прозрачна и всичко да стане по-лесно за гражданите и бизнеса”, каза в ефира на Нова телевизия кметът на София и кандидат за четвърти мандат на поста Йорданка Фандъкова.

„За някои кандидати това не е състезание, а битка за столицата. За мен кампанията никога не е била това. Важно ми е да разговарям с хората и да им представя идеите си. Ще изляза с реализъм и отговорност. Това е, което мога да предложа”, каза още градоначалникът.

Фандъкова: Няма да допусна криза с боклука

Тя подчерта, че ако бъде преизбрана, ще работи с нов екип. „Новите идеи идват и с нови хора, които да ги създават и да ги реализират. Скоростта на промяната е много висока. Но това не става от само себе си, а с много работа. Имали сме много пропуски и грешки за изминалите 10 години. Важното е да си направим изводите, за да продължаваме напред”, поясни Фандъкова.

Тя коментира и проблемите, свързани с някои от ремонтите в града.

„Аз съм кметът, налагал на-големите санкции в цялата държава. Очевидно обаче трябва да помислим и за превенция. Затова имаме предложения за промяна в законодателството – за да може и проектантите, и изпълнителите, и надзорниците да носят професионална, а не само финансова отговорност. Това означава гилдиите да могат да отнемат лицензи”, поясни Фандъкова. И подчерта, че при стотиците изпълнени обекти „никой не може да гарантира, че при всичките тези ремонти няма да има изкривена плочка или некачествен асфалт”.

Фандъкова: Кандидатирам се за нов мандат, защото на столицата й е нужна последователност, за да се развива

Кметицата е категорична, че работата по изграждането на метрото трябва да продължи. И информира, че в края на октомври приключват строителните работи по още една отсечка от 8 км – от „Красно село” до „Подуяне”. Вече се проектирали и други части от подземната железница, а за две от тях се работели по осигуряването на финансиране.

В края на този месец пък ще започне доизграждането на Южната дъга на Околовръстния път, обяви още градоначалникът.

Предстои оформянето и на т.нар. „зелен ринг” – линейни паркове по трасето на старите жп линии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама