Мая Манолова: Не ме е страх от компромати

09:17, 10 сеп 19 25 2457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Не ме е страх от компромати, а от мълчание и овчедушие'', това заяви пред БНР кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

Манолова посочи читири основни акцента в програмата си:

''Аз си представям София като един светъл и почтен град, светло и почтено управление, което означава пълна публичност и прозрачност за начина, по който се управлява градът, пълна информация за гражданите, за това как се взимат решенията, изцяло електронна община с едно гише, което всеки може да „носи в джоба си“ и възможност за всеки гражданин във всеки един момент да провери къде се намира неговата преписка, електронни търгове, онлайн излъчване на процедурите по обществени поръчки, с пълна прозрачност за заданията и кандидатите'', заяви Манолова. 

Фандъкова: За някои кандидати изборите не са състезание за София, а битка за власт

''Това не са пари на столичния кмет или Общински съвет, това са пари на данъкоплатците и трябва да има пълна прозрачност за начина, по който се харчат. Още – задължително участие на гражданите в управлението и електронни референдуми – всеки спорен казус да се решава от гражданите, които ще са достъпни за всеки'', допълни тя.

Манолова си представя София още чиста и зелена: „Това означава зелено мислене, чист въздух, достатъчно зелени площи, без презастрояване, достъп на всеки столичанин до Витоша. Общината ще си върнe Витоша на гражданите – лифтове, които да са достъпни и като цена и като начин за достъп“.

Манолова: Фандъкова обрича София да продължава да бъде мръсна и непочистена

По думите й Общината ще бъде отворена за гражданите: „Столицата е една от много малкото общини, може би единствената в България, която не е осигурила достъп на граждани до заседанията на Общинския съвет и с това нарушава закона“.

Друг приоритет на Манолова като кандидат за столичен кмет е София да е модерно планиран и устроен град. Тя даде заявка, че ще се обърне поглед към кварталите и ще застане срещу багерите в междублоковите пространства.

Четвъртият й приоритет е – София с грижа за гражданите, което включва социална политика, образование, детски градини.

Дайнов: В ситуация, в която е почти очевидно, че ГЕРБ ще загуби София, се правят всякакви политически игри

Манолова изказа мнение, че нормално и честно спрямо останалите кандидати за София е Йорданка Фандъкова да не води кампанията от кметския си кабинет, а да е наравно с останалите. Тя отправи въпрос към Фандъкова:

„Защо за най-скъпата услуга – чистотата на София, се провежда обществена поръчка една година преди да са изтекли договорите на сметопочистващите фирми и бих казала – не достатъчно публично и прозрачно. В летните месеци на тъмно се обяви обществена поръчка, която прибързано ще бъде финализирана. Става дума за 500 млн. лв.“.

ГЕРБ-София: Мая Манолова не познава принципите за провеждане на кампания

''Проблемите нямат цвят и съм доказала, че мога да работя с всички граждани и политически централи'', декларира още Мая Манолова. Тя добави, че ще се бори срещу всеки интерес, който е различен от този на столичани.

''Ще разчитам на подкрепата на всички, които искат да се промени моделът на управление на София. В момента управлението е задкулисно и решенията се взимат от един бизнес приятелски кръг, който стои зад кадър'', каза още тя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама