Изпълнени са част от мерките след хакерската атака в НАП

10:50, 10 сеп 19 25 2344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Степента на уязвимост на системите зависи от много фактори. Решаването на проблемите не е еднократен акт и няма как да се реши в рамките на месец или два“, заяви пред БНР Васил Грънчаров, директор на Дирекция „Мрежова и информационна сигурност“ в Държавната агенция „Електронно управление“.

НАП ни казва подробно какви данни са ни изтекли

"След хакерската атака в системата на Националната агенцията за приходите (НАП) бяха разпоредени указания за повишаване на нивото на мрежовата и информационна сигурност", припомни Грънчаров. По думите му голяма част от мерките са изпълнени, за други е необходимо още време и ресурс.

„След случая с НАП масово в публичното пространство се коментираше въпросът с това дали е направен технологичен одит, дали са установени проблеми и т.н. Технологичен одит и предприемане само на технологични мерки са част от необходимостта да бъдат предприети мерки за повишаване на мрежовата и информационна сигурност. Необходими са организационни мерки и система за управление на сигурността на информацията“, каза още той.

Преди местните избори се подготвя план за организиране дейността по повишаване на мрежовата и информационна сигурност. „Установили сме контакт с Централната избирателна комисия, имаме добро взаимоотношение. Необходимо е чисто организационно това да бъде предварително направено“, заяви Грънчаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама