Решетников размаха пръст: Американците почнаха кампания "руските шпиони в България"

14:35, 10 сеп 19 / Свят 25 3261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият генерал от КГБ и президент на службата в България преди 1989 г. светкавично още снощи е взел отношение по разследването за шпионаж в полза на друга държава, по което вчера бяха разпитвани активисти на движението "Русофили" и други лица в София.

Москва ще защитава заподозрените в шпионаж русофили в България

След разпитите социологът Живко Георгиев и бившият депутат от БСП и главен редактор на "Дума" Юрий Борисов разказаха, че са били питани за отношенията им с Решетников. КГБ резервистът, който сега се води заместник-председател на Съвета на Дружеството за развитие на руското историческо просвещение „Двуглав орел" написа във Facebook, че виновни са американците. 

Руското посолство в София проверява информацията за задържането на българин за шпионаж

Скъпи приятели! 

Американците започнаха кампанията "руските шпиони в България", пише той. А аз се чудех защо ли за мен се лепна журналист от "Ню Йорк таймс" да иска интервю, мислех си защо ли са си спомнили за пенсионера. Нямат какво да кажат и започнаха да раздуват за имперски планове, глупости за възстановяването на монархията и Путин - царя. С няколко думи опитват се да вържат нашето дружество за руско историческо просвещение "Двуглав орел", което работи само в Русия, към някакви фантастични планове. Но това им е достатъчно, за да громят истинските български патриоти. Уверен съм, че тези акции на сегашната власт на България на пълно я дискредитират в очите на българския народ. Да нападат хора за това, че почитат традицията и историята, жертвите принесени от Русия при създаването на българската държава, могат само врагове на България, завършва патетичния си пост Решетников. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама