Колекционирането на предмети остава едно от любимите детски занимания

19:40, 10 сеп 19 / Любопитно 25 3785 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проучване във Великобритания е установило, че компютрите и мобилните игри масово са заместили традиционните детски занимания и хобита с изключение на едно – колекционирането на предмети, съобщава bTV цитирайки “Independent”.

Според анкетата, проведена сред 1000 деца на възраст от 7 до 12 години, гледането на телевизия и клипове в YouTube са по-популярни отколкото четенето на книги или играта с играчки.

Глобиха YouTube със 170 млн. долара – събирали лични данни на деца

Занимания като да си построиш сам замък от възглавници или да караш ролери въобще не влизат в списъка с топ 10 занимания на съвременните деца. Въпреки това проучването е установило, че има едно хоби, което продължава да вълнува и съвременните деца и то е колекционирането. Повече от половината съвременни деца събират различни предмети за удоволствие. Най-популярни са плюшените играчки, които се събират от 43% от децата, следвани от карти – 42% и стикери – 38%.

Има ли връзка между захарта и лошото поведение?

Половината от децата били подтиквани от желанието да видят колко голяма колекция могат да направят, а 59% събирали, за да могат да разменят предмети с приятели. 43% от децата споделили, че се чувстват горди с най-големите си колекции, а 38% от тях нямали търпение да ги покажат на приятелите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама