АБВ участва в местните избори в близо 187 общини, в над 70 от тях ще се яви самостоятелно

18:10, 10 сеп 19 25 3724 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

АБВ ще участва в  местните избори в приблизително 187 общини, като в над 70 от тях ще се яви самостоятелно. В останалите общини партията ще се яви в коалиция с партии и организации от ляво-център. Това стана ясно след провелия се днес Национален съвет на партията, съобщиха от ПП АБВ.

„Считаме, че партията е подготвена за вота, предлагаме на обществото достатъчно качествени хора, утвърдени в обществено-политическия живот на страната и нови такива, които имат желание да работят за благото на населените си места. Считаме, че местният вот е изключително важен не само за партиите, но и за обществото като цяло. Това в крайна сметка е властта, която е най-близко до хората“, обърна внимание заместник-председателят на АБВ Владимир Маринов.

С повече от 4000 подписа ПП АБВ се регистрира в ЦИК за местните избори

Той подчерта, че АБВ не дели общините на малки и големи - за партията подходът е еднакъв навсякъде. "Считаме, че трябва и другите партии да спрат да делят общините на малки и големи, да обърнат внимание на всички хора, защото с това делене в последните години го докарахме дотам, че обезлюдихме цели региони“, посочи още Маринов.

АБВ подкрепя Мая Манолова за кмет на София АБВ подкрепя Мая Манолова за кмет на София

Той коментира още, че очакванията на АБВ са били  за много по-сериозно консолидиране в лявото пространство. „За съжаление то не можа да се случи“, допълни още Маринов. Приблизително в 30 общини АБВ намери общ език с БСП.

„Влизаме със самочувствие в изборите. Мисля, че в общините, в които успяхме да намерим начин да се съберем  и  да се консолидираме в център - ляво резултатите ще бъдат значително по-добри от там, където такъв диалог не можа да бъде постигнат“, допълни още той.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама