Тайни чатове на Иванчева разкриват заговор за преврат

19:51, 10 сеп 19 25 9676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доказателства за подготвян преврат срещу властта бяха разпратени до редица медии, съобщи DarikNews.bg. Сигналът е подаден от Йордан Йорданов Бонев, син на Венцислав Ангелов - Чикагото. От писмото става ясно, че е имало сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се провали номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

Според изложените чатове се твърди, че този план е финансиран от бизнесмена Иво Прокопиев и банкера в изгнание Цветан Василев, а основни участници в престъпната организация са Десислава Иванчева, Сдружение "Боец", "БиволЪ" и други. 

Сигналът ще бъде внесен в Прокуратурата утре в 08.00 часа. В него Йордан Бонев разказва как неволно е станал част от организирана престъпна група, имаща за цел насилствено, чрез радикални действия да свали властта.

"Всички материали, които прилагам към настоящия сигнал (чатове, звукозаписи и видеозаписи), водят до основателни съмнения, че финансов център на тази организирана група са издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев и обвиняемият за пране на пари олигарх Иво Пропокиев, а организационен център – подсъдимата Десислава Иванчева, излезлият съвсем наскоро от затвора Венцислав Ангелов – Чикагото (родният ми баща), т. нар. "гражданско движение" "БОЕЦ” , "разследващата” медия Бивол и „Да, България”. ", пише той. 

Първите разпечатки на чатове, които прилага той, са от разговор между Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов-Чикагото. В комуникацията между двамата се споменават имената на банкера Цветан Василев, бизнесмена Иво Прокопиев, като организатори на протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, които на по-късен етап трябва да прераснат в протести срещу правителството на Бойко Борисов. Според информация от писмото на Бонев и показаните чатове, зад финасирането на тези действия стоят Василев и Прокопиев. Иванчева признава, че част от организацията е и лидерът на „Да, България” Христо Иванов, както и Георги Георгиев от БОЕЦ.

Снимка: Dariknews.bg

Нова телевизия съобщава, че от изпратение записи става ясно, че Иванчева организира протести, като посочват, че има несъответствие между датата и часа на записите към днешна дата и събитията, за които се говори. Самата Иванчева не присъства на протеста, въпреки че се очакваше да дойде.  

Снимка: Нова телевизия

Медията публикува и стенограма от това, което се чува във видеото:

- На протеста на 12-ти за Бойко Атанасов ли да викаме?
- Против Гешев. Трябва да свалим Гешев, пък кой ще сложим, където се казва - няма значение. Е, има значение естествено.
- Бойко Атанасов пое ли ангажимент да ви махне поне обвиненията?
- Нашите ли? Аз не съм се пазарила, аз не правя сделки. Аз съм малко тъпо парче, разбираш ли? Малко съм идеалист, малко съм ку-ку.
- Смисъл падане на Гешев, на кабинета?
- Да, да. Гешев най-вече, на прокуратурата и Гешев. И следователно, те хората, които ще са там, ще искат и правителството да си ходи. Да бутаме мафията и така нататък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама