Започна седмото издание на „Алея на книгата“

20:50, 10 сеп 19 / Култура 25 3232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седмото издание на на най-голямото пътуващо изложение в страната „Алея на книгата“ започна в столицата. Тази година в него ще се включат рекорден брой изложители – над 70 от водещите български издателства, коитоще представят новите си заглавия в общо 23 шатри в пешеходната част на бул. „Витоша“

Министърът на културата Боил Банов участва в официалното откриване на седмото издание на изложението, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, заместник-кмета по култура на Столичната община Тодор Чобанов и заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, което се състоя на тази вечер в началото на пешеходната зона на булеварда, до паметника на Алеко Константинов, съобщиха от Министерство на културата.

Банов пожела успех на „Алея на книгата“ и поздрави организаторите на събитието - Асоциация „Българска книга”. Той благодари и на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, и на Столична община за усилията да популяризират българската култура и духовност не само в София, но и в цялата страна.

„Витошка“ е най-одухотворена и красива в този си вид – покрита с книги и пълна с четящи хора“, каза министър Банов. Той беше и един от първите, които купиха книги от изложението.

„Щастлива съм, че София се превърна в четящ град“, каза от своя страна кметът на София. Йорданка Фандъкова отбеляза, че читателите на Столичната библиотека са се увеличили с над 1500 души само за една година и обърна внимание на многобройните програми на общината, които насърчават четенето и любовта към книгите.  

„Алея на книгата“ продължава до 15 септември включително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама