Борисов: Мария Габриел получава изключително важен и модерен ресор - третото по големина перо в бюджета на ЕС

21:54, 10 сеп 19 / Политика 25 4597 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов поздрави българския еврокомисар за поверения му ресор.

"Поздравявам българския комисар Мария Габриел след като днес официално стана ясно, че получава ресор "Иновации и образование" в новата Европейска комисия. Изключително важен и модерен ресор с бюджет 100 млрд. евро - третото по големина перо в общия бюджет на ЕС", написа Борисов във Facebook.

Анализатори: Ресорът на Габриел е модерен, отговорен и перспективен

Мария Габриел ще поеме изцяло цифровите умения в образованието, а очакванията са бюджетът за образование да бъде увеличен тройно.Важно е, че голяма част от досегашния ресор "Цифрова икономика и цифрово общество" се съдържа в обхвата на новия. Под ръководството на Мария Габриел ще бъде програмата "Хоризонт Европа", от която се осигурява финансирането на киберсигурността, суперкомпютрите и дигиталните хъбове", отбеляза премиерът.

Вярвам, че Мария Габриел ще ръководи успешно поверения ѝ ресор, защото само иновациите ще доведат до по-високи заплати и по-конкурентоспособна икономика.

Цвета Караянчева: "Иновации и младеж" е важен и голям ресор

Благодаря и на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, че удържа на думата си и ни даде ресор, свързан с образование, иновации и нови технологии. Приоритети, залегнали в програмата на правителството, за които работим ежедневно!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама