Заради шпионския скандал: ГЕРБ вика в парламента шефа на ДАНС и вътрешния министър, а БСП - премиера

09:22, 11 сеп 19 / Политика 25 4017 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 
ПГ на ГЕРБ поиска изслушване на председателя на ДАНС Димитър Георгиев и министъра на вътрешните работи Младен Маринов заради шпионския скандал, обяви председателят на групата д-р Даниела Дариткова от парламентарната трибуна, съобщи "Фокус". Дариткова обясни, че прави това предложение заради големия обществен интерес по случая.
 
От левицата се съгласиха с предложението на ГЕРБ, но поискаха освен тях в парламента да бъде изслушан и премиерът Бойко Борисов. "Нека да дойдат в парламента господата, но тук би следвало да дойде - министър-председателят като отговарящ за националната сигурност на България", каза от трибуната Филип Попов. Той отбеляза, че ако става въпрос за чувствителна за националната сигурност информация, парламентът може да заседава при закрити врата.
 
Припомняме, че във вторник стана ясно, че разследване на прокуратурата и ДАНС е разкрило престъпления против републиката – поставяне на български граждани в услуга на организации на чужда държава, и действаща схема за изпиране на пари. Събрани са доказателства за участие на един български гражданин - Николай Малинов, който е привлечен в качеството си на обвиняем. В хода на разследването са събрани доказателства, че Константин Малофеев, Леонид Решетников и Цветан Василев са имали тесни отношения и бизнес планове, като на бившия генерал от КГБ Решетников е наложена забрана за влизане в България за срок от 10 години. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама