Социалните мрежи ще блокират постове против имунизациите

09:36, 11 сеп 19 25 2925 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Социалните мрежи ще блокират постове, които са против имунизациите.

Ще могат да разпознават постовете със съдържание против ваксините по два начина, обясни в ефира на „Здравей, България” специалистът по дигитален маркетинг Иво Илиев.

„Единият е благодарение на изкуствен интелект, който ще търси ключови думи и фрази, но това може да бъде манипулирано, тъй като е важен начинът на изписване. Другият начин е докладването на новините от потребителите на социалните мрежи”,  уточни той.  

Заместник-председателят на Българския лекарски съюз /БЛС/ д-р Николай Брънзалов подчерта, че е приятно изненадан от инициативата. „Като практикуващ лекар по никакъв начин няма да се съглася с каквито и да е антиваксърски прояви, а след като има и добронамерени хора, които искат да помогнат да се реши този проблем, аз приветствам идеята”, каза той.

Д-р Брънзилов обясни, че осигуряването на ваксина за всички нуждаещи се групи изисква много тежък труд. „Това е една подигравка с нашия труд, когато антиваксъри намират какъвто и да е вариант за изява, защото действително е трудно”, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама