Лекари отстраниха миома с размерите на бебе

10:50, 11 сеп 19 25 2996 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Миома с размер, надхвърлящ средното тегло на новородено бебе, остраниха лекари от столична болница.

Пациентката не е потърсила лекарска помощ в продължение на две години, тъй като не е оценила единствения симптом – напълняване в областта на корема.

От лечебното заведение  уточняват, че жената е припаднала на работното си място и търси лекарска помощ след голяма кръвозагуба. Едва тогава се установява заболяването – огромен миомен възел.

Веднага след постъпването в болницата са направени две спешни кръвопреливания заради наличен анемичен синдром, който много често съпътства миомната болест.

След двучасова операция лекарите отстраняват близо 4-килограмово образувание. Пациентката е настанена в реанимацията на болницата и е в стабилно състояние, предаде bTV.

„Случаи като този ни карат да напомняме на българската жена, че редовният профилактичен гинекологичен преглед има за цел ранна диагностика на заболяванията и в повечето случаи 100% излекуване при навременна диагностика“, коментира Д-р Ваня Атанасова.

Миома на матката е най-разпространеният доброкачествен тумор при жените. Близо 40% от българките в репродуктивна възраст страдат от това заболяване, което често става причина за затруднения при забременяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама