Леонид Решетников: Сбогом, България!

13:53, 11 сеп 19 25 8508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият генерал от КГБ Леонид Решетников отправи послание към България и своите български приятели в профила си във Facebook, след като получи 10-годишна забрана да влиза в страната.

Коментарът му започва с думите „Сбогом, България!“

10 години отсъствие - това е много, вероятно няма да доживея. Не съжалявам за нищо. Десетилетията, свързани с България, бяха щастливи. Прекрасен по своята същност народ, невероятна история, великолепна природа, свещен български език. Който не знае това, е изгубил много“, пише още той.

Решетников размаха пръст: Американците почнаха кампания "руските шпиони в България"

В моя дом често звучеше българската реч, български песни, на масата е имало баница и гювеч. Българофили станаха всички от моето семейство - и дъщерите ми, и зетовете ми, и внуците - всичките 11 души, не, 10. Малкият Миша още не е българофил. Може и да стане, въпреки че сега започвам да се съмнявам“, посочва Решетников.

„На 10 обичащи България хора е забранено да влизат в страната - защото никой от тях няма да тръгне без мен. Това могат да го направят само врагове на България. Хората с български имена, които правят официални изявления по повод русофилите и мен самия, са просто марионетки на сегашните господари на българската държава“, пише той.

Решетников благодари на българските си приятели за подкрепата. „Помагайте на Николай Малинов. Той е истински български патриот и ние всички много го обичаме. Пожелавам ви всичко най-добро и сили за възраждане на онази България, която изгубихте“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама