Една година по-късно: Внасят обвинението срещу Бенчо Бенчев

14:26, 11 сеп 19 25 1934 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура в Бургас приключи разследването срещу общинския съветник в града Бенчо Бенчев. Всички доказателства и материали относими към делото са събрани и предявени на обвиняемия и неговите защитници, съобщиха от прокуратурата.

Прокуратурата: Бенчев е возил лично Митьо Очите до Истанбул

Бенчо Бенчев е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 2 до 4 август 2018 г. в Република Гърция и Република Турция, е помогнал на Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, да избегне наказателно преследван и го е транспортирал с автобул от Солун до Истанбул и там му е предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчев. Той е обвинен и за това, че в дома му в Бургас са открити оръжия и боеприпаси без необходимото разрешително.

Предстои Районна прокуратура Бургас да изготви обвинителен акт и да внесе делото в съд в законоустановения срок.

Спецсъдът прекрати делото срещу Митьо Очите

Припомняме, че Димитър Желязков беше задържан в Истанбул на 4 август 2018 г., след като два дни по-рано при зрелищна акция на МВР, беше разбита група за рекет, палежи и побоища, за чийто тартор е сочен Очите. Желязков бе екстрадиран от Турция чак февруари тази година. В началото на този месец Специализираният съд прекрати делото срещу Очите и още 12 души и върна случая обратно в специализираната прокуратура за ново разследване и ревизия. Причината  за това е отстраняване на съществени процесуални нарушения в 180-те страници обвинителен акт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама