Студентите във Великобритания ще могат да останат 2 години след завършване

20:34, 11 сеп 19 / Свят 25 3521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чуждестранните студенти във Великобритания ще могат да останат на Острова до 2 години след завършване, в които да си намерят работа и жилище, реши правителството в Лондон, съобщи БНТ.

Досега законът предвиждаше срок от 4 месеца за завършилите университет, които не са граждани на ЕС.

Същевременно политическият хаос в страната продължава - шотландски съд определи решението на Борис Джонсън да разпусне парламента като незаконно, но дали Уестминстър ще поднови работа, все още не е ясно.

Великобритания в търсене на мозъци - така анализатори обобщават решението на британските власти да променят закон от времето, в което Тереза Мей оглавяваше вътрешното министерство.

Министърът по въпросите на бизнеса Андреа Ледсъм обясни, че при тази ситуация печелят всички - студентите имат възможност да си намерят високоплатена работа, а британската икономика - да се възползва от образованите младежи от цял свят, независимо дали се стигне до Brexit или не.

Във Великобритания в момента учат около 450 хиляди студенти от чужбина. Около две трети от тях не са граждани на ЕС и се нуждаят от виза. През миналата година обаче едва 6300 души са получили работна виза и са останали в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама