Червените в София с декларация за шпионския скандал

22:10, 11 сеп 19 / Политика 25 5598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С декларация по повод шпионския скандал излезе Градската конференция на БСП в София, съобщи „24 часа“. Тя е изготвена по повод разпитите в прокуратурата на членове на движение „Русофили” и обвинението в шпионаж на лидера му Николай Малинов.

Столичните социалисти заявяват, че отвеждането на Юрий Борисов в спецпрокуратурата и разпитите на активисти на „Русофили“ е в „грубо нарушение на основни права и свободи“.

Бойко Борисов: Нямаме нищо против хората, които обичат Русия

Въпреки обясненията на прокуратурата, че не се преследват идеи, а датата 9 септември била избрана случайно, повече от ясно е, че в България се възраждат авторитарни властови рефлекси и политически репресии срещу неудобните и несъгласните с управляващите”, се изтъква в декларацията.

Според БСП- София този фалшив скандал цели: предизборно отклоняване на общественото внимание от социално-икономическите проблеми; преразпределение на ресурси и икономически власт; съзнателно разделение и противопоставяне на българските граждани; саботаж на българо-руските отношения; пореден опит за демонизация на Русия в очите на българите.

Леонид Решетников: Сбогом, България!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама