Великобритания се готви за дефицит на храни при „твърд“ Brexit

07:25, 12 сеп 19 / Свят 25 2839 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Планът на британското правителство за Brexit без споразумение предупреждава, че тежки нарушения на трафика през Ламанша ще засегне доставките на лекарства и някои видове свежи храни. От друга страна протести и контрапротести в страната ще доведат и до безредици, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

Планът за най-лошия възможен сценарий носи името "Операция Йелоухамър" и е бил подготвен на 2-ри август. Лондон се опира на този документ при подготовката за най-лошия възможен сценарий.

 

Документът разглежда най-лошото, което може да се случи, ако на 31-ви октомври Великобритания напусне ЕС без споразумение. Според него обществото и бизнеса вероятно няма да са добре подготвени за този сценарий, отчасти поради продължаващото политическо объркване преди деня на Brexit.

Според предвижданията е възможно броят на камионите, преминаващи Ламанша, да намалее с между 40 и 60% в рамките на един ден. Транспортните проблеми може да продължат до три месеца, а цените да нараснат.

Планът беше публикуван по искане на британски депутати.

Според документа е възможно и британските граждани да бъдат подложени на засилени имиграционни проверки на границата с ЕС.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама