Калоян Паргов: Надпартиен кандидат за кмет на София е успешната формула

09:18, 12 сеп 19 25 2493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Решението на БСП да подкрепи гражданската кандидатура на Мая Манолова за кмет на София е окончателно'', това заяви председателят на столичните социалисти Калоян Паргов в ефира на bTV.

Той уточни, че от левицата е имало 18 кандидати за поста, от тях 17 са се отказали, единственият останал – арх. Борислав Борисов се отказа в полза на Манолова.

БСП- София подкрепя Мая Манолова за кмет (ОБНОВЕНА)

Паргов допълни, че социологическите проучвания са натежали за решението на БСП. По думите му, не е проблем, че Манолова е подкрепена и от движение „България на гражданите”, защото за да има промяна в София – е необходима консолидация на обществото.

„Преди една година на градската конференция, думата „консолидация” беше ключова – на лявото, на партията и на обществото, което иска промяна. Манолова е точно такава – консолидационна фигура”, заяви Паргов.

Продължава кампанията на Мая Манолова за събиране на подписи

Паргов каза, че 30 години левицата не може да се пребори за кметския стол на столицата.

„Чисто стратегически, надпартиен кандидат винаги е бил успешната формула. Връщам се 2003 г., когато беше най-успешният опит със Стоян Александров”, допълни Паргов.

Шефът на столичните социалисти заяви, че имат много общи идеи и възгледи с Мая Манолова, относно управлението на София.

„Първият проблем е прозрачността и начинът, по който се взимат решенията. Вторият е компетентността. Тези два проблема създават трети – между институцията община и гражданите”, посочи той и каза още, че БСП цели да формира мнозинство в столичния общински съвет.

Христо Проданов: Очакваме мръсна и компроматна кампания за кмет на София

Паргов каза, че партията си е поставила за цел да имат поне 14 общински съветници. Социалистът посочи, че още следващата седмица ИБ на градската организация на БСП ще проведе среща с Мая Манолова, за да представят платформата на партията и да чуят нейното мнение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама