Найден Зеленогорски напуска ДБГ

14:06, 12 сеп 19 25 3464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След като "Движение България на гражданите" (ДБГ) подкрепи Мая Манолова за кандидат за кмет на София, Найден Зеленогорски и още трима членове обявиха, че напускат партията, съобщи "Дневник".

ДБГ: Манолова е единственият кандидат, който може да се пребори с феодалния и корупционен модел на управление в София

Досегашният зам.- председател на ДБГ и другите напуснали ще правят нов политически проект, който ще работи за обединение вдясно.

Найден Зеленогорски, Виолета Донева, Пеню Пенев и Филип Симеонов подкрепят кандидата на "Демократична България" арх. Борислав Игнатов.

Според Зеленогорски Манолова е подкрепена без да се спази партийният устав, въпреки желанието на редица членове да се преговаря с "Демократична България". "Това силно ни възмути. Аз съм шокиран. Не мога да спя и да ям от една седмица. Това е самоубийство за дясна партия", коментира той. По думите му, ако има ляв кмет на столицата, това ще е плацдарм за ляво правителство.

"Ние ще работим арх. Борислав Игнатов да отиде на балотаж в София", каза още Зеленогорски. Напусналите ДБГ ще подкрепят и Георг Спартански в Плевен, Петър Паунов в Кюстендил и Златко Живков в Монтана.

Засега четиримата нямат информация да има заявки за напускане и от други членове на партията, но не изключиха да има такива. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама