Томислав Дончев: Не ме е страх от заговор срещу властта

17:58, 12 сеп 19 / Политика 25 4287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Така наречената афера не е свързана с движението "Русофили", а с конкретни негови членове и твърдения на службите и прокуратурата, че те извършват незаконна дейност, т.е. шпионаж. Има събрани доказателства. Препоръчвам на всички политици да бъдат по-обрани и да не бързат с политическите коментари в аванс. Прокуратурата и службите трябва да си свърши работата". Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира в предаването "Лице в лице" по bTV най-горещата тема за шпионската афера с "Русофили".

''Такива неща се случват по света, всяка държава е важно да се опита да набира информация от други държави, работа на държавата е да не допусне такива неща, затова има такива текстове в Наказателния кодекс. Такива неща не би следвало при малко повече разум и мъдрост от двете страни да имат дългосрочен лош ефект върху отношенията с която и да е държава", каза още Дончев. 

Москва: Обезпокоени ме от задържането на български гражданин за шпионаж в полза на Русия

"Хибридни мероприятия у нас има, опити за дезинформация, фалшиви новини особено по мрежите сигурно са 30-40% от новинарския поток и за мен проблемът е не разпространението им,а че хората им вярват масово, тук проблемът е, че никога не може да се каже със 100% кой ги организира", каза вицепремиерът.

"Не съм забелязъл да има промяна в стила на работа и в работната среда", отговори той на въпроса дали има антируски настроени министри в кабинета.

"Не ме е страх, интригите станаха прекалено много, не мога да ги проследя всичките. Ако при всяка такава ситуация се напрягаме, няма да свършим никаква работа", коментира Дончев наскоро излезлите чатове, свързани с опита за преврат срещу властта. "Не си спомням съвсем цивилизована кампания - всички са от политическо безсилие, ту аз съм бил хайдутин, изедник, изборите са уникален шанс да научиш за себе си неща, които не ги знаеш", допълни още Дончев.

"Настроението в ГЕРБ е да се стегнем и да покажем възможно най-добри резултати на изборите, избягвам военните аналогии, не обичам и спортните - да ги набием, да ги убием на изборите - не обичам да казвам такива неща", заяви Дончев.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама