Ивайло Савов: Действията, предприети спрямо Силвия Великова, са след моето освобождаване

18:59, 12 сеп 19 25 9558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Досегашният директор на програма ''Хоризонт'' Ивайло Савов потвърди пред екипа на ТОПНОВИНИ, че се пенсионира и затова е прекратен договорът му с БНР:

''Дойде времето да си почивам, работил съм 43 години в радиото.''

Ръководството на радиото назначи временно за изпълняващ длъжността директор на програма „Хоризонт“ настоящия главен редактор Николай Кръстев до избора на титуляр. 

Той коментира и свалянето от ефир на Силвия Великова:

''Това, което се случи със Силвия Великова, като действия от ръководството на програмата, е след моето освобождаване. Аз съм извън радиото, когато се предприемат действия спрямо нея. Беше ми предложено да се пенсионирам, какви са причините - няма да коментирам, но действията, които са предприети спрямо Силвия, мой добър колега и приятел, са след като аз вече съм си тръгнал от работа.''

 

Потърсихме за коментар и двама от членовете на СЕМ - Бетина Жотева и Розита Еленова:

''Нямам никакъв коментар по темата, нямам никакви детайли какво се случва в БНР. Нямам представа, не мога да коментирам нищо'', каза Жотева.

''Прочетох в социалните мрежи какво се случва, не вярвам на медиите, нямам база и детайли, на които да се опра. Това е, което мога да коментирам'', каза от своя страна Еленова.

По-рано днес БНР свали от ефир водещата на "Преди всички" и дългогодишен съдебен репортер Силвия Великова. Тя подчерта, че към този момент няма предоставени официални мотиви защо е свалена от ефир.

''Беше ми казано, че някакви хора са недоволни от моята позиция по отношение на кандидатурата на единствения номиниран за главен прокурор Иван Гешев'', каза Великова.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама