Манолова се срещна с жители на Панчарево и Кокаляне заради липса на канализация

19:55, 12 сеп 19 / Политика 25 4068 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Днес се срещнах с представители на гражданската организация „Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне“. Хората се оплакват от липса на канализация, разбити улици, непочистено езеро, по думите им, от 35 г. и състоянието на градския транспорт, с който пътуват по час и половина до София.'' Това написа кандидатът за кмет на София Мая Манолова в социалните мрежи.

''Най-големият проблем за жителите на Кокаляне е подробният устройствен план на селото, който е зададен през 2014 г., но се задвижва едва през м. януари т.г. по време на обществено обсъждане за бюджета на столицата'', допълни тя.

''Според хората ще предстоят много нови проблеми и неуредици, тъй като новият ПУП трябва да се синхронизира с кадастрална карта от 2010 г. В момента има разминавания между кадастъра и регулацията, а това води до несъответствие на документите за собственост на имотите в селото и кадастралната карта.
Хората са категорични, че реално докато не се оправи казусът с подробния устройствен план, няма да бъде изградена канализация, а докато това не се случи, улиците също няма да се ремонтират, а отпадните води ще продължат да се изливат в езерото'', написа Манолова.

''Груповата отговорност се превръща в групова безотговорност - думите на хората. Във връзка с езерото на с. Панчарево те са се обръщали към Столична община – провели са две срещи с Йорданка Фандъкова, към областната управа, която назначава ведомствена комисия и отпуска 65 000 лв. за проект за частичното му почистване, към премиера Бойко Борисов и към Европейската комисия'', допълни тя.

По думите й до момента резултат по проблемите на жителите от селата Панчарево и Кокаляне развитие няма.

''Бездействието на институциите е очевидно, ще проуча много внимателно ситуацията, за мен беше важно да си сверя часовника и да се запозная на място с проблемите на хората от този район. Няма да давам празни обещания преди да проуча много внимателно всички факти. Със сигурност обаче, това, което зависи от Столичната община, ще бъде направено.''

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама