„Демократична България” кани отцепниците от ДБГ в листите си

08:27, 13 сеп 19 25 3722 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водените от Найден Зеленогорски членове на Движение „България на гражданите”, които напуснаха партията заради подкрепата ѝ за Мая Манолова ще имат възможност да влязат в листите на „Демократична България” за местния вот. Това обяви в студиото на „Тази сутрин” председателят на ДСБ и съпредседател на ДБ ген. Атанас Атанасов.

„Ние познаваме голяма част от структурите и хората от ДБГ и взехме решение да предложим на тези десни последователни хора в ДБГ, макар че процедурите при нас са почти на финала за определяне на кандидати за кметове и общински съветници, да предложим на определени места като София техни хора да влязат в нашите листи – включително да им предложим 2 места за районни кметове”, обясни той.

На какво се дължи тази отвореност на дясното обединение? „В този момент, в който сме пред избори, тези хора, от тази партия, които са очаквали да участват на изборите като десни кандидати, остават на улицата”, отговори ген. Атанасов.

По-рано самият Зеленогорски обяви, че ще прави нов десен проект, който да обединява дясното чрез регионални политики. Той декларира, че заедно със съмишлениците си ще подкрепят кандидата на „Демократична България” в София арх. Борислав Игнатов.

„Многофункционално активно мероприятие на властта и на управляващата олигархия непосредствено с цел манипулиране на общественото мнение преди два много важни избора – за местна власт и за главен прокурор” – така ген. Атанас Атанасов коментира  разследването за шпионаж в полза на чужда държава.

„Аз не знам какво има в папките на това дело. Избирателното изпускане в публичното пространство на определени материали от едно дело може да създаде грешно впечатление. Въпросният Малинов седнал да си пише докладна записка – може да си пише каквото иска, къде са реалните факти?”, запита ген. Атанасов.

„Абсолютна измислица е това – предизборно, защото ГЕРБ отдясно много силно губи подкрепа и се рони. С този ход се опитват да задържат евроатлатическите си привърженици да не изтичат. (…) Не се поддавайте на тези елементарни манипулации, внимателно следете процесите – големият проблем днес на България е тежката корупция, която се контролира от управляващата олигархия, която се опитва да задържи статуквото”, заяви ген. Атанас Атанасов.

 

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама