Собственикът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров остава в ареста

10:17, 13 сеп 19 25 2485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Апелативният спецсъд остави в ареста обвинения в подбудителство за кибертероризъм собственик на „ТАД Груп“ Иван Тодоров, съобщи БГНЕС.

Миналата седмица Специализираният наказателен съд не уважи искането на Иван Тодоров за по-лека мярка за неотклонение. 

„Мярката за неотклонение „задържане под стража” на обвиняемия Тодоров е потвърдена от апелативния съд. Прокуратурата очакваше такова развитие на нещата, тъй като ние сме събрали абсолютно много и категорични доказателства за това, че именно обвиняемият Тодоров е автор на престъпленията, за които прокуратурата е повдигнала обвинения”, каза прокурор Даниела Ангелова, цитирана от БГНЕС.

„Становището на защитата изразено още от първия път и което днес не получи никакъв отговор е, че няма данни Иван Тодоров да е накарал, подбудил Кристиян Бойков да извърши каквото и да било”, категорична бе адвокат Ина Лулчева. Според защитата няма никаква престъпна група.

„Ние твърдим, че някаква друга е целта на задържането. Най-малкото, защото няма обяснение извършителят да е с „подписка”, единият подбудител с 20 000 лв. гаранция, а за другият да се настоява непрекъснато задържане. На него да му се повдигат обвинения за група, а на другите няма. Този нееднакъв подход издава някаква друга цел, защото, ако целта беше просто развитие на делото, трябваше да има еднакъв подход, нали”, коментира Лулчева пред журналистите. 

Решават дали шефът на ''ТАД Груп'' Иван Тодоров ще остане в ареста

На Тодоров е повдигнато и ново обвинение - за организирана престъпна група с користна цел. Прокурор Николай Христов обясни, че Георги Янков и Кристиян Бойков са участници в тази група с ръководител Иван Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама