Защо състезатели получиха бира с изтекъл срок преди повече от две години?

10:45, 13 сеп 19 25 2649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Участници в триатлона „Лъвско сърце", който се проведе в почивните дни в Приморско, са получили като награда при финиширането си бира. След като пили от нея обаче, част от състезателите получили стомашно неразположение.

Разлепяйки стикерите на турнира, с които били облепени бутилките, се оказало, че срокът на годност, изписан върху етикета, е изтекъл преди почти 2 години и половина - през април 2017 година.

„След като изпих бирата, ми стана лошо. Получих стомашно неразположение, имах болки в корема. В търсене на процентното съдържание алкохол, отлепих горния етикет и от този под него разбрах, че срокът е изтекъл”, каза пред Нова телевизия Инна Маринова - участник в триатлона.

„Свързах се с организаторите на събитието. В социалните мрежи проведохме дискусия с основателя и собственик на пивоварната Георги Христов. Той твърди, че има микробиологични анализи, според които няма патогенни бактерии в нея”, добави Маринова

„Ние сме бартерен партньор с фирмата. Тяхното спонсорство се състои в това да ни предоставят бира. Горният етикет беше наше изискване, искахме да ги брандираме. Идеята не е била да се прикрива каквото и да е. Не знаехме, че има нещо, което трябва да се прикрива”, каза организаторът на триатлона Филип Шавов.

„Бирата е предоставена като дарение. Казали сме на хората, че тя е извън срок на годност, но е годна за пиене”, заяви Георги Христов - производител на бирата.

„Имам документ на Агенцията по храните. Срокът е изтекъл, но агенцията казва, че „най-добър до” означава, че са спазени всички инструкции за съхранение. Капачката е здрава, бирата се съхранява в хладилен склад. Тя може единствено да загуби своя вкус и своята консистенция. Аз също пих от тази бира беше с бистър цвят и без утайка”, каза още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама