Най-новият член на СЕМ отказа коментар по казуса с програма „Хоризонт“

11:44, 13 сеп 19 25 2488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипът на ТОПНОВИНИ потърси коментар от най- новия член на СЕМ Галина Георгиева във връзка със спирането на излъчването на програма „Хоризонт“ по БНР.

Галина Георгиева беше избрана за член на СЕМ от квотата на Народното събрание

Георгиева отказа да коментира темата по личния си телефон. Не ни даде служебен, на който да я търсим в качеството й на член на СЕМ.

По- рано получихме информация от председателя на регулатора София Владимирова, която обяви, че спирането на излъчването се проверява.

СЕМ проверява спирането на програма „Хоризонт“ по БНР

За да изясним обстоятелствата, поискахме от КРС отговор на въпроса дали спирането на ефира на националното радио е предвидена профилактика или не. Още очакваме отговор на официалното запитване, което изпратихме.

Промените в БНР започнаха вчера, когато изненадващо бе сменен директорът на програма „Хоризонт“. От ефира бе свалена Силвия Великова- дългогодишен съдебен репортер и водещ на предаването „Преди всички“. След недоволството на много колеги, тя бе върната като старши редактор. 

От радиото разпространиха позиция, в която обявиха, че във всеки ресор вече ще има журналист, който да се грижи да има плурализъм на всички гледни точки. 

БНР вкарва по още един журналист във всеки ресор, за да осигури плурализъм на гледните точки

Журналистическата гилдия се събира днес пред националното радио, за да подкрепи Силвия Великова и да покаже непримиримост към посегателството върху свободното слово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама