Полицията задържа още трима мъже за педофилия

12:43, 13 сеп 19 25 2756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчера служителите на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП задържаха 43-годишния английски гражданин в Сливен по обвинение в извършване на блудствени действия се деца.

Освен него полицаите са задържали още трима мъже с аналогични прояви на територията на София, съобщи МВР.

В понеделник е бил арестуван френски гражданин, служител в кол-център на международна фирма, а днес - други двама български граждани, живущи в жк. „Люлин“ и „Сухата река“.

По случая със задържания вчера англичанин е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Сливен, като е документирано, че мъжът е осъществявал неколкократно блудствени действия с малолетните жертви от гр. Сливен, на които заплащал, за да не разгласяват случващото се.

Повдигнаха обвинения на пастора педофил в Сливен

43-годишният мъж е задържан около 6.00 часа сутринта при специализирана полицейска операция в дома си в сливенския квартал „Надежда“. В момента на ареста той бил заварен в едно помещение в присъствието на шест малолетни и непълнолетни момчета. Децата са отведени незабавно в РУ-Сливен и с тях е започната  работа с инспектори от Детска педагогическа стая, психолог и разследващи полицаи. В хода на извършените процесуално - следствени действия от жилището и личния му автомобил са иззети компютърна конфигурация, видеокамери и други вещи, имащи отношение към извършеното престъпление.

Английският гражданин е отведен в РУ-Сливен и първоначално е задържан за 24 часа, с постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена до 72 часа, очаква се днес съда да гледа искането за постоянното му задържане.

Докато е извършвал противоправните си деяния, той легитимирал престоя и контактите си с децата от квартала, в който живеел в Сливен, представяйки се за пастор, който проповядва течение на християнската религия.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама