От РИОСВ – Монтана са издадени 140 становища на кандидатстващите по ПРСР за периода 2014 – 2020 г.

13:20, 13 сеп 19 25 4278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите – Монтана издаде 140 становища на кандидатстващите по подмярки 6.1,4.,1 и 6.3 от Програмата за развитие на селските райони от област Монтана и област Видин.

        Желаещите да кандидатстват за финансиране по  горецитираните подмери „Развитие на стопанства и предприятия” съгласуваха бизнес плановете си с РИОСВ – Монтана. Подпомагат се планове, представени от физически лица, еднолични търговци, ЕООД или ООД, регистрирани по Търговския закон, кооперации, регистрирани по Закона за кооперациите.

      Становищата на компетентния орган по околна среда РИОСВ – Монтана са за съответствие на режимите на защитените територии и защитените зони, въведени съответно със Закона за защитените територии и Закона за биологичното разнообразие. Срокът за произнасяне със становище от РИОСВ – Монтана е 14 дни, с което се съгласува предвидената дейност по плана, съобразно допустимостта с екологичното законодателство. Всички бизнес планове са разгледани с приоритет.

    Целта на подмерките е икономическо развитие и укрепване на малките земеделски стопанства и предоставяне на финансова помощ, която може да се изразходва за инвестиции и текущи разходи, необходими за постигане на целите, определени в бизнес плана.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама