Красимир Каракачанов ще открие втория Национален събор на запасното войнство

08:15, 14 сеп 19 / Политика 25 3912 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие днес втория Национален събор на запасното войнство.

В 11.00 ч. той ще бъде посрещнат с почетен караул от 61-ва Стрямска механизирана бригада в местността  „Крънска кория” - град Казанлък, където ще се проведе съборът.

Организатор на събитието е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и община Казанлък. В Националния събор на запасното воинство ще участват представители на военно-патриотичните организации в страната.

В различните прояви по време на събора на 14 и 15 септември ще се включат военнослужещи от 68-а бригада „Специални сили“ и 61-ва Стрямска механизирана бригада. В първия ден военнослужещите от Специалните сили ще демонстрират способности при изпълнение на военни ръкопашни техники, стрелба с маркиращи боеприпаси, както и в директна акция за освобождаване на заложници и инфилтриране по парашутен способ с парашутна система тип „Летящо крило“.

На 15 септември военнослужещите от 61-ва механизирана бригада ще представят образци военна техника и оръжия. 

Участниците и гостите на събора ще могат да разгледат и изложбите на военно облекло, старинно оръжие и символи, на самолетни и корабни модели, както и водолазно оборудване. В художествената програма на събора ще участва Представителният ансамбъл на Въоръжените сили.



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама